Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ქათმის მწვადი დარიჩინით ტორტილიაში

ქათმის მწვადიანი ტორტილა დარიჩინით სურათი
ქათმის მწვადიანი ტორტილა დარიჩინით სურათი
თეფშები

4 ულუფა

წამზომი

30 წუთი

სპიდომეტრი

მარტივი

შემადგენლობა:

  • ქათმის მკერდის 2 ნაჭერი 
  • 1 ლიმონი 

  • 1 ჩაის კოვზი გამხმარი ან ცოცხალი ორეგანო 

  • 1 კბილი ნიორი 

  • მწიკვი დარიჩინი 

  • 1 სუფრის კოვზი ზეთი 

  • 3 სუფრის კოვზი ბერძნული იოგურტი 

  • 1 სუფრის კოვზი მაიონეზი 

  • ¼ წითელი წიწაკა 

  • 1 პატარა სალათი 

  • 4 ტორტილია 

  • მარილი 

როგორ მოვამზადოთ?

  1. ხორცი მოათავსეთ ჭურჭელში. მოაყარეთ ლიმონის ცედრა და მოასხით ლიმონის წვენი. 

  2. დაუმატეთ მარილი, ნიორი, დარიჩინი და ზეთი. კარგად აურიეთ, თავზე დაახურეთ და გააჩერეთ სულ ცოტა ერთი საათი. 

  3. გააცხელეთ გრილი. 

  4. ხორცი შეწვით რამოდენიმე წუთით ორივე მხრიდან 

  5. შეურიეთ იოგურტი და მაიონეზი 

  6. ერთი წუთის განმავლობაში გააცხელეთ ტორტილიები გრილზე, შემდეგ მოათავსეთ თეფშზე და წაუსვით ½ სუფრის კოვზი იოგურტის და მაიონეზის ნარევი.  

  7. ტორტილიებზე დააწყვეთ ხორცი, წაუსვით იოგურტი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა და სალათი. 

  8. დაახვიეთ ტორტილიები და მიირთვით