თეთრი თევზის ფილე კუსკუსით
შემადგენლობა:
-
2 ცალი თეთრი თევზის ფილე (ნებისმიერი)
-
1 ლიმონი
-
ოხრახუში 1 პატარა კონა
-
200 გ ჩერის პომიდორი
-
100 გ კუსკუსი
-
2 სუფრის კოვზი ძმარი ( ბალზამიკო )
-
2 სუფრის კოვზი ზეთი
-
½ კიტრი
-
2 სუფრის კოვზი შავი ან მწვანე უკურკო ზეთისხილი
-
მარილი, წიწაკა
როგორ მოვამზადოთ?
-
ფილეს ნაჭრები დააწყვეთ ფოლგაზე, დააყარეთ მარილი, წიწაკა, დაასხით ნახევარი ლიმნის წვენი და ოხრახუშის ნახევარი.
-
პომიდორი 4-ად გაჭერით და დააწყვეთ თევზის გარშემო. დააფარეთ ფოლგა, შემოუკარით გვერდები, მოამზადეთ 15-18 წუთის განმავლობაში.
-
სანამ თევზი მზადდება, 100 მლ ადუღებულ წყალში გახსენით კუსკუსი, დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 5 წთ.
-
დაჭერით დარჩენილი პომიდორი, შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილ კიტრს, ოხრახუშს, ლიმონის წვენს და ზეთისხილს. დაამატეთ ძმარი და ზეთი, მარილი, წიწაკა და მიირთვით თევზთან ერთად.